ΝΕΑ

Για να λαμβάνετε τα νέα και τις προσφορές μας, εγγραφείτε στο Newsletter μας εδώ.

 

NEO! Η εταιρεία μας, σε συνεργασία με τον οίκο Agilent Technologies, έχει την τιμή να σας προσκαλέσει στις ημερίδες Φασματοφωτομετρίας την Τρίτη 8/11/2016 στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρείας μας (οδός Τζαβέλλα 9 & Μυκόνου, Κ. Χαλάνδρι), την Πέμπτη 10/11 στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων, και την Παρασκευή 11/11 στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Παρακαλούμε δηλώστε τη συμμετοχή σας εδώ.

 

Την Παρασκευή 8/4/2016 στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρείας μας πραγματοποιήθηκε ημερίδα Minispec NMR του οίκου Bruker, στην οποία παρουσιάστηκαν οι νεώτερες εξελίξεις και εφαρμογές των συστημάτων Minispec NMR σε αναλύσεις τροφίμων, σπόρων, φαρμακευτικών και άλλων προϊόντων.

 

Σε συνεργασία με τη γαλλική εταιρεία Vilber Lourmat πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7/7/2015 ημερίδα με θέμα την ψηφιακή απεικόνιση Western blot στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρείας μας, και την Τετάρτη 8/7/2015 επίδειξη συσκευής “Fusion” Chemiluminescence Imager στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών.

Vilber Lourmat Seminar photo
Η συσκευή “Fusion” – χάρη στην καινοτόμο τεχνολογία της – εξασφαλίζει εξαιρετική ευαισθησία (μεγαλύτερη από αυτή του φιλμ). Ενδεικτικά αποτελέσματα μπορείτε να δείτε εδώ.
 

Η Εταιρεία μας, σε συνεργασία με τον οίκο BRUKER διοργάνωσε την Τρίτη 31/3/2015 ημερίδα με θέμα τις νεώτερες εξελίξεις και εφαρμογές στον τομέα της Φθορισμομετρίας Ακτίνων-Χ Ολικής Ανάκλασης (Total Reflection X-ray Fluorescence , TXRF) στο αμφιθέατρο του Νέου Κτηρίου Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Πατρών.

 

Σε επιστημονική ημερίδα προτύπων LGC που διοργανώθηκε στις 26/3/2015 στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρείας μας, παρουσιάστηκε η διαδικασία επιλογής και χρήσης πιστοποιημένων πρότυπων δειγμάτων αναφοράς, που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τον αξιόπιστο ποιοτικό έλεγχο των φαρμακευτικών προϊόντων καθώς και τη σημασία της ιχνηλασιμότητας των προσμείξεών τους (impurities). Η εταιρεία LGC είναι η μεγαλύτερη πηγή πρότυπων δειγμάτων αναφοράς στην Ευρώπη. Η ημερίδα απευθύνεται κυρίως σε όσους ασχολούνται με τον Ποιοτικό έλεγχο των Φαρμακοβιομηχανιών.

 

Η εταιρεία μας συμμετείχε στην Έκθεση ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΟΣΜΗΜΑ στο Metropolitan Expo-Athens από 28/2/15 έως 2/3/15. Κατά την διάρκεια της έκθεσης παρουσιάσαμε την επιτραπέζια Συσκευή Στοιχειακής Ανάλυσης με Ακτίνες-Χ Model M1 Ora /Mistral του οίκου Bruker για αναλύσεις κοσμημάτων και κραμάτων αργυροχρυσοχοΐας καθώς και το νέο Ψηφιακό Οπτικό Μικροσκόπιο Model DMS 300 του οίκου Leica. Η εταιρεία μας έχει ήδη εγκαταστήσει παρόμοιες συσκευές στην Ελληνική αγορά και διαθέτει ειδικά εκπαιδευμένους τεχνικούς για την υποστήριξή τους.
Έκθεση Ελλήνων Κόσμημα
H Εταιρεία μας, σε συνεργασία με την Bruker AXS, διοργάνωσε ημερίδα για τις νεώτερες εξελίξεις στον τομέα της φθορισμομετρίας ακτίνων Χ (XRF) στην αίθουσα σεμιναρίων της στις 4/12/2014.

 

Το Εργαστήριο Διακριβώσεων της ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ΑΕ συμμετείχε με απόλυτη επιτυχία σε πολυμερές διεργαστηριακό σχήμα που διοργανώθηκε από το Ελληνικό Ινστιτούτο Μετρολογίας (ΕΙΜ) για την Διακρίβωση Περιβαλλοντικού Θαλάμου στο εύρος 35% r.h. έως 95% r.h. στους 25 oC. Στο σχήμα συμμετείχαν έντεκα (11) συνολικά εργαστήρια διακριβώσεων. Σύμφωνα με το έγγραφο του Ε.Ι.Μ. «Η επίδοση του εργαστηρίου στα σημεία μέτρησης κρίνεται επιτυχής». Η συμμετοχή στο διεργαστηριακό σχήμα, πέρα από απαίτηση του προτύπου ISO 17025 (πιστοποίηση που διαθέτει το Εργαστήριο), είναι μία ευκαιρία αξιολόγησης της επίδοσης του Εργαστηρίου, και σύγκρισης των αποτελεσμάτων με άλλα εργαστήρια διακριβώσεων.

 

Στις 7-10 Νοεμβρίου 2014 συμμετείχαμε στην έκθεση ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ως φιλοξενούμενοι της εταιρείας Βαμβακάς Βιομηχανικός Εξοπλισμός Α.Ε. Παρουσιάσαμε μια σειρά οργάνων ελέγχου τροποποιημένης ατμόσφαιρας της δανέζικης εταιρείας Dansensor, τα οποία εξασφαλίζουν εξοικονόμηση αερίων και διασφαλίζουν την ποιότητα των συσκευασμένων τροφίμων. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε εδώ.
Syskeyasia 2014

 

Η Leica Microsystems γιορτάζει 10 χρόνια καινοτομίας σε οπτικά μικροσκόπια υψηλής διακριτικής ικανότητας (super resolution). Είναι μακράν η πρώτη εταιρεία που εφάρμοσε με επιτυχία την επαναστατική ιδέα του καθηγητή Stefan W. Hell στο Ινστιτούτο Max Planck/Göttingen (υπερκέραση ορίου διάθλασης σε οπτικό μικροσκόπιο) και κατασκεύασε, σε συνεργασία με την ομάδα του, μικροσκόπια για απεικόνιση δόμων σε μοριακό επίπεδο. Σήμερα η Leica Microsystems διαθέτει μια ολοκληρωμένη γκάμα μικροσκοπίων υψηλής διακριτικής ικανότητας όπως STED (Stimulated Emmission Depletion) και GSDIM/dSTORM (Ground State Depletion followed by Individual Molecule return/direct Stochastic Optical Reconstruction Microscopy) και τιμά τους εφευρέτες και αποδέκτες του φετινού βραβείου Nobel Χημείας Stefan W. Hell, Eric Betzig, και William E. Moerner. Δείτε τη συνέντευξη του καθηγητή Stefan W. Hell στη Leica Microsystems εδώ.

 

Τη Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα σεμιναρίων της εταιρείας μας, η συνάντηση χρηστών NMR Bruker. Το εργοστάσιο Bruker είναι ο μακράν μεγαλύτερος κατασκευαστής συστημάτων NMR/EPR παγκοσμίως. Συμμετείχαν 35 επιστήμονες από τα κυριότερα εργαστήρια NMR της Ελλάδας. Παρουσιάστηκαν 4 εργασίες από τους υπεύθυνους Καθηγητές ισάριθμων εργαστηρίων (Πανεπιστήμιο Αθηνών, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης, Δημόκριτος), ενώ 4 ειδικοί επιστήμονες του εργοστασίου Bruker ενημέρωσαν τους συμμετέχοντες για τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα του NMR, τόσο στο θεωρητικό όσο και στο πρακτικό επίπεδο.

Σεμινάριο Bruker

Η Αναλυτικές Συσκευές ΑΕ στηρίζει ενεργά διεθνή επιστημονικά συνέδρια στην Ελλάδα και στην Κύπρο:

 

H εταιρεία μας συμμετείχε ως χορηγός στο συνέδριο καλύπτοντας φασματόμετρα φθορισμού και Raman των οίκων Horiba και Hitachi που αντιπροσωπεύουμε.

 

Η Αναλυτικές Συσκευές ΑΕ συμμετείχε ως χορηγός στο διεθνές συμπόσιο ΕxTech 2014 που φιλοξενήθηκε από την Σχολή Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης. Η σειρά συμποσίων ExTech είναι προσανατολισμένη σε μεθόδους προετοιμασίας, εκχύλισης και καθαρισμού δειγμάτων.
Καινοτόμες μέθοδοι προσδιορισμού σταθερότητας γαλακτωμάτων – Σεμινάριο οίκου LUM
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαΐου 2014 η ημερίδα της γερμανικής εταιρείας LUM με συμμετοχή επιστημόνων από γνωστές βιομηχανίες καλλυντικών και φαρμάκων καθώς και από αντίστοιχα εργαστήρια ποιοτικού ελέγχου. Οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν για τις δυνατότητες των συσκευών μέτρησης σταθερότητας γαλακτωμάτων και εναιωρημάτων, και είχαν την ευκαιρία να τους επιδειχθούν τα όργανα και τις εφαρμογές τους.
Η LUM GmbH, βασισμένη στην εικοσαετή εμπειρία της, ανέπτυξε την πρωτοποριακή τεχνολογία STEP™ για τον ταχύ ποιοτικό έλεγχο γαλακτωμάτων και εναιωρημάτων. Οι συσκευές της χρησιμοποιούνται από διεθνώς ανεγνωρισμένες βιομηχανίες καλλυντικών, φαρμάκων και τροφίμων.
LUM seminar photos
Μοναδικός ερευνητικός εξοπλισμός για τον Ακαδημαϊκό Χώρο σε ολόκληρη Νοτιο-Ανατολική Ευρώπη – BRUKER NMR 700 MHz
Το Πανεπιστήμιο Πατρών και το Τμήμα Φαρμακευτικής εγκατέστησε και εγκαινίασε στις 11 Οκτωβρίου 2013, μέσω του ερευνητικού του έργου, το οποίο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και το πρόγραμμα «Ερευνητικό Δυναμικό», μία υπερσύγχρονη ερευνητική υποδομή Βιομοριακού Πυρηνικού Μαγνητικού Συντονισμού (NMR, 700 MHz) της γερμανικής εταιρείας BRUKER BIOSPIN. Επιστημονικός υπεύθυνος είναι ο Αναπληρωτής Καθηγητής Δρ. Γιώργος Σπυρούλιας. Ο εξοπλισμός αυτός υποστηρίζεται από το REGPOT πρόγραμμα «SEEDRUG» και είναι διαθέσιμος για χρήση και εκτέλεση μελετών από ολόκληρη ελληνική ακαδημαϊκή/ερευνητική κοινότητα για εκτέλεση πειραμάτων και ανάλυση δεδομένων.
Ο εξοπλισμός αναβαθμίζει τις ερευνητικές υποδομές του Πανεπιστημίου Πατρών και διαθέτει μοναδικά χαρακτηριστικά και δυνατότητες για ολόκληρη την περιοχή της Νοτιο-Ανατολικής Ευρώπης. Το σύστημα μπορεί να καλύψει ένα ευρύ φάσμα μελετών και εφαρμογών στο πεδίο Βιο-Επιστημών Ζωής, της Αναλυτικής Χημείας/Βιοχημείας, Δομικής Βιολογίας και άλλων.Μέσω της συνεργασίας των ερευνητών του Πανεπιστημίου της Πάτρας με Ευρωπαϊκά Ερευνητικά Κέντρα, έχει μεταφερθεί στην Πάτρα σημαντική τεχνογνωσία στο τομέα της Δομικής Βιολογίας.
Την εκδήλωση εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Εκπρόσωπος του Συντονιστικού Οργάνου της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για την Έρευνα, Εκπαίδευση και Καινοτομία, πρώην Πρύτανης και Καθηγητής του Πανεπιστημίου Πατρών, Σταύρος Κουμπιάς, ο Επικεφαλής του Τομέα Περιφερειακής Διάστασης της καινοτομίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Δρ. Δημήτρης Κορπάκης, η Διευθύντρια του Κέντρoυ Μαγνητικού Συντονισμού (CERM) του Πανεπιστημίου της Φλωρεντίας, Καθ. Lucia Banci και ως επίτιμος προσκεκλημένος ο βραβευμένος με το Βραβείο Νόμπελ Χημείας του 2002, Καθ. Kurt Wuthrich (ETH Zurich).

Πηγή: Εφημερίδα Καθημερινή 6/12/13 Bruker NMR

Ημερίδα παρουσίασης του κέντρου δοκιμών υλικών και κατασκευών (CTMC) του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013 η ημερίδα παρουσίασης του Κέντρου Δοκιμών Υλικών και Κατασκευών του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας που συνδιοργανώθηκε με τον οίκο INSTRON Αγγλίας. Το συγκεκριμένο εργαστήριο CTMC, μοναδικό στη Βόρειο Ελλάδα χρηματοδοτήθηκε από το έργο «Δημιουργία Εκπαιδευτικών Εργαστηρίων ΕΣΠΑ 2007-2013» της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Την εκδήλωση χαιρέτησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιάννης Σόκουτης, ο Αντιδήμαρχος Ανάπτυξης του Δήμου Κοζάνης και Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης κ. Κωνσταντίνος Κυριακίδης και ο Πρόεδρος του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Νικόλαος Ασημόπουλος. Οι παρευρισκόμενοι ξεναγήθηκαν στους χώρους του εργαστηρίου από τον υπεύθυνο κ. Στέργιο Μαρόπουλο, Πρόεδρο του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών και Βιομηχανικού Σχεδιασμού Τ.Ε και παρακολούθησαν την διαδικασία δοκιμών αντοχής υλικών.

Πηγή: Δελτίο Τύπου ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας 29/11/13 Instron TEI